De gidsMooie dingen

De mooiste spullen van deze week (het beste komt deze week uit Rotterdam)

Mooie spullen en andere smaakmakers, gekozen door de redactie.

Redactie

Pretty Women

null Beeld illustratie Vanessa Oostijen
Beeld illustratie Vanessa Oostijen

Het mooie ding hier – of ja, het gaat hier om een loafer en pump – is tegelijkertijd een winkeltip, want de plek waar dit duo exclusief te koop is, is Objet Trouvé, de Rotterdamse conceptstore van de zussen Josje en Floor Theuns. Met merken als Monique van Heist, Vanessa Bruno, Joseph, Ulla Johnson en een inkoopbeleid met het hart op de goede plek is deze winkel op zichzelf al een aanbeveling waard. Terug naar de schoenen. Ze zijn ontworpen door de Parijse schoenontwerper Michel Vivien – niet de minste, hij was schoenontwerper bij Yves Saint Laurent, Lanvin en Christian Dior. Vijf jaar geleden spotten de zusjes schoenen van Viviens eigen label in Parijs. Vele ontmoetingen in zijn Parijse appartement annex schoenatelier later zijn daar de producten van hun eerste samenwerking. Exclusief voor Objet Trouvé heeft Vivien deze klassieke loafer en pump gemaakt. Het model is gebaseerd op de pump die Julia Roberts droeg in Pretty Woman, tijdens de beroemde polo scène. De samenwerking smaakt naar meer en het idee is om een volwaardige Objet Trouvé Icons-collectie samen te stellen van klassiekers die elke vrouwengarderobe zou moeten bevatten. Contact met andere labels is al gelegd.

Pump € 570 en loafer € 420 Objet Trouvé x Michel Vivien

Optelsom

Tijdschrift + kleerhanger = toffe buitenkleren

National Geographic + lege kast = de nieuwe technoslimme en ecovriendelijke outdoorkleding van National Geographic Apparel

null Beeld

Dwarse brillen

Winkelprofiel: Eyeclusive

Ben en Ingrid Akkermans. Beeld Misja Beijers
Ben en Ingrid Akkermans.Beeld Misja Beijers

Voor de winkeltip zijn we deze week in Rotterdam. Dat persoonlijke stijl niet aan leeftijd gebonden is, daarvan zijn Ben Akkerman (78) en zijn vrouw Ingrid (66) het springlevende bewijs, voor bewijs: zie hierboven de kiek van Misja Beijers, straatstijlfotografe van oudere heren en dames met smaak. Al lang en breed gepensioneerd opende opticien Ben vijf jaar geleden brillenboetiek Eyeclusive aan de Nieuwe Binnenweg, een walhalla voor leeftijdsloze (zonne)brildragers met een zeer persoonlijke kijk op smaak. Voor bekende merken moet je ergens anders zijn, aan tafel bij Ben en Ingrid koop je in kleine oplage gemaakte monturen van Jacques Marie Mage (Japans en handgemaakt), Chrome Hearts (rock-’n-rollerig), Kuboraum (extravagant), Rigards (avantgardistisch), Henau (Vlaams en modebewust) en Anna Karin Karlsson (uitbundig) en meer. Gewaagde keuzes? Niet volgens Ben. ‘Weg met eenheidsworst! Mensen zijn individuen.’ Nieuw is een kleine productie brillen die Ben en Ingrid in eigen beheer maakten, gebaseerd op hun eigen stijlvoorbeelden Thierry Mugler (Ingrid) en Aristoteles Onassis (Ben).

eyeclusive.nl

Nieuwe Binnenweg 129a, Rotterdam

5 op een rij

Moeders Mooiste

Moeder natuur blijft een belangrijke leverancier van ingrediënten voor schoonheidsproducten.

null Beeld

Van links naar rechts:

Lavendel en koriander

-Jo Malone Lavendel & Koriander Cologne € 57

Abrikoos, jojoba en avocado

-Kenkô Apricot, Jojoba & Avocado Body Oil € 22 (via www.kenkoskincare.eu)

Cactus

-Philosophy Cream-to-water Body Lotion € 28

Druivenpitten en iris-extract

-Caudalie Vinosculpt liftende en verstevigende lichaamsbalsem € 31,30

Zwarte roos

-Sisley oogcrème € 115,50

matrix

Wit voetje halen

Terug naar de seventies met de ecru laars.

Horizontaal: effen / kroko

Verticaal: tot €150 / tot €350

. Beeld Zara/ & Other Stories/ Miista/ Aeyde
.Beeld Zara/ & Other Stories/ Miista/ Aeyde

-Linksboven (effen, tot €150): met ritsje, Zara, € 59,95, www.zara.com

-Rechtsboven (kroko, tot €150): met vierkante neus, & Other Stories, € 149, www.stories.com

-Linksonder (effen, tot €350): met plateautje, Miista, € 315, www.miista.com

-Rechtsonder (kroko, tot €350): Met crocoprint, Aeyde, € 350, www.aeyde.com

Drie van hetzelfde

Mödische slippers

Men neme de geitenwollen Birkenstock die sinds een paar jaar weer helemaal bon ton is, voege daar een scheut aan toe van het cultmerk Proenza Schouler, en er ontstaat een kleine collectie zomerschoeisel die waarschijnlijk de winkels uit vliegt. Of al is gevlogen, met een beetje pech, als u dit leest. Uniseks-modellen Arizona (slipper) en Milano (sandaal) zijn door het ontwerpduo voorzien van doorgestikte randen en verkrijgbaar in zwart, wit, okergeel en zilver.

Birkenstock x Proenza Schouler Beeld Birkenstock
Birkenstock x Proenza SchoulerBeeld Birkenstock
Meer over