in de mode

Color blocking kan weer helemaal deze zomer: geel, roze, paars, oranje, het mag allemaal uit de kast

De zomer vieren doet een beetje paradijsvogel in twee kleuren tegelijk, die je op alle mogelijke manieren naar hartelust kunt combineren.

Cécile Narinx
vanaf links: Versace, Valentino, Proenza Schouler, 	Richard Quinn, Brandon Maxwell Beeld Imaxtree
vanaf links: Versace, Valentino, Proenza Schouler, Richard Quinn, Brandon MaxwellBeeld Imaxtree

Wat gaan we dragen als het aan de ontwerpers ligt?

Lekker veel kleur, zoals je tegenkomt op de Keukenhof en in een papegaaienvolière. Geel en roze werden bovenmatig vaak gezien, paars is ook stevig aan z’n comeback aan het werken en oranje kan tot ver na Koningsdag doorgedragen worden. Echte kleurfans dragen twee felle kleuren bij elkaar, want color blocking kan weer helemaal.

Hoe gaan wij ze dragen?

Lekker wild, want het is er het seizoen naar. Wie wil opvallen kiest voor de fruitduo-look (van die hybride winegums met twee smaken) zoals te zien bij Dior en Rejina Pyo. Wie ietsje subtieler kleur wil bekennen combineert een kleurig hoofditem met accessoires of onderlaagjes in een andere spetterende tint – zie het roze met oranje van Versace en Molly Goddard, het groen met lila van Valentino en het geel met turquoise van Christian Siriano. Bang om te vloeken? Een biesje kan ook, zie maar hoe Proenza Schouler dat doet.

Victoria Beckham draagt graag kleurblokken. Beeld GC Images
Victoria Beckham draagt graag kleurblokken.Beeld GC Images

Een bekend mens

Het evangelie volgens Lucas leerde ons al dat er meer vreugde is over één zondaar die zich bekeert, dan over 99 rechtvaardigen die geen bekering nodig hebben. Zo is Victoria Beckham, in een ver verleden uiterst discutabel gekleed, nu een uitzinnig gevierd stijlicoon. Kleurblokken dragen doet ze graag, vaak en overtuigend. En handig, want het leidt mooi de aandacht af van haar zuinige lachjes.

Waar kopen we dat?

null Beeld

Knalroze katoenen bloes van C&A, € 20

Groene smokjurk ‘Valerie’ van Designers Remix, € 239

Knalgele twill short met elastieken tailleband van COS, € 49

Bird of Paradise Laminato Multi van Jan Jansen, € 519

Meer over