Het nieuwe eten

Banaanpecantaartgeval

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Gidi Heesakkers
Grünten Veggie Oats – Banana Pecan Beeld
Grünten Veggie Oats – Banana Pecan

Het begon allemaal met een bloemkoolappeltaartontbijt, lezen we op de site van de firma Grünten. Die bracht bedenker Berend Eberson op zijn sympathieke missie om ‘een plek te veroveren voor groenten tijdens het ontbijt’. Op de verpakking van vervolguitvinding ‘veggie oats’, te vinden in het toetjesschap, staat een slogan in de gezondheidsvoertaal: ‘Delicious like pie, healthy like veggies’.

Het noemt zichzelf een ‘havermoutproduct’ met ‘je favoriete taartsmaak’ en 41 procent groenten, pastinaak en koolraap in het banaanpecantaartgeval. Verder vooral veel bananenpuree, havermout en stukjes pecannoot.

Voor iets wat tegen gebak wil aanschurken, is het ons te veel een stevig prutje zonder duidelijke smaak. Bananenbroodbeslag, daar doen de vaalbruine ‘veggie oats’ aan denken, maar binnensmonds is er in de verste verte geen bananencake met pecan van te bakken. Zodra het woord ‘Olvaritpudding’ is gevallen, merkt een weinig complimenteuze proever op dat het oogt als iets dat in of uit een baby gaat. Mogen we een zuurtje suggereren? 3

Meer over