in de mode

Aangezien de twenties boring beginnen, dragen we thuis glans, glitter en pluis

Als er ’s avonds niks meer te beleven valt in de theaters, maken we er thuis maar een cabareteske boel van, met satijn, stras en veren.

Cécile Narinx
Vanaf links: Valentino, Rokh, MM6 Maison Margiela, Chloé, Givenchy Beeld Imaxtree
Vanaf links: Valentino, Rokh, MM6 Maison Margiela, Chloé, GivenchyBeeld Imaxtree

Wat gaan we dragen als het aan de ontwerpers ligt?

De wintermode van nu is ontworpen tijdens de vorige lockdown, met een onderliggend verlangen naar grootse en meeslepende fuiven uit de roaring twenties en de jaren disco van de vorige eeuw: Downton Abbey meets Halston. Maar aangezien de twenties van deze eeuw nogal boring beginnen, zullen we het thuis gezellig moeten maken met de drie partyhoofdpijlers glans, glitter en pluis.

Hoe gaan wij ze dragen?

Al thuisblijvend dus, maar zeker niet huismusserig. Ja, je kunt heus een pyjama dragen, maar dan wel eentje van satijn. Pluizig vestje erbij, glitteroorbellen en muiltjes met pomponnen en je bent toch partyproof. Zelfde geldt voor de slipdress: met een smokingjasje en een schakelketting erbij (zie Jil Sander) ben je subiet feestelijk. Een zijden hemdje combineer je met een lange broek en lange handschoenen (zie MM6), en een simpele jurk knapt meteen op van knalpanty’s, nepbont en/of namaakveren.

Een bekend mens

Louise Brooks  Beeld Getty Images
Louise BrooksBeeld Getty Images

Als ultieme twenties-inspiratiebron is hier actrice Louise Brooks die demonstreert hoe je niet bankhangt als een zoutzak maar pront als een stokstaartje op een canapé zit, de glitterjas met bontrand achteloos gedrapeerd. Ja, deze voormalige Ziegfeld Follies-danseres had de charme en de oh la la aan de bips hangen. Saaie avonden zat om deze houding te bestuderen en daarbij zachtjes te prevelen: ‘Loulou? Oui, c’est moi!’

Waar kopen we dat?

null Beeld

Midi-jurk met V-hals en verenzoom van Rixo, € 397

Lange glacéhandschoenen van de Antwerpse Ganterie Boon, vanaf € 175

Korte halterglitterjurk met franjes van Zara, € 50

Lange strasoorbellen van H&M, € 15

Downton Abbey Cluedo, € 17,80 via amazon.com

Meer over